1993 - 2008; 15 YIL KAR-PAZ

1-Şirket Kurucusu: (Merhum) Hüsnü KARATAŞ

1972 yılında Almanyaya yerleşti.Orada Almanyanın en önde gelen hazır mutfak fabrikası LEİCHT ‘ta çalışmaya başladı.Bu konudaki gerek çalışma azmi gerekse yaratıcı gücü ile kısa sürede işletme idari kadrosuna getirildi. Bu başarılı çalışma yılları su gibi akıp gidiyordu.Oğullarndan biri Mimarlık diğer oğlu ise Mühendislik öğrenimi görmeye başlamışlardı.Tüm geleceğe dönük hedefi ise oğullarının tahsillerini tamamlaması ve ülkesine dönerek Hazır mutfak fabrikası kurmaktı.Bu düşüncelerle tüm birikim ve yatırımlarını bu hedefe planlanlamıştı.Tüm azmiyle gece gündüz demeden fedakar bir çalışmaya girmişdi taki vücudu kendini ikaz edene kadar ki kendisi bu yorgun düşen kalbine rağmen.hedefinden hiçbir sapma ve taviz vermedi.Kalbi teklemeye başlamıştı o bu önemli rahatsızlığını dahi ailesi dahil hiçbir kimseye belli etmedi. Fakat bu rahatsızlığı kendisinin bir an evvel Türkiye ye dönmesi ve işe başlamasını zorluyordu. 1992 yılında iki oğlunu da Almanya'da bırakarak eşi ile birlikte Türkiye'ye kesin dönüş yaptı. Kızının ve Torunlarının yaşadığı Antalya'ya yerleşmekte karar kıldı.1993 yılının Mart ayında Hazır Mutfak konusunda hedefini gerçekleştirmek üzere KAR-PAZ ünvanlı Şirketini iki Oğlunu ortak alarak kurdu.

2 - Şirket hakkında:

1993 yılında kurulan Şirket 1994 yılına kadar kurucusu Hüsnü Karataş tarafından başarılı bir çalışma ile Hazır Mutfak alanında büyük bir ilerleme kaydetti.Mimarlık tahsilini tamamlayan oğlu Ahmet Karataş 1994 yılında Türkiyeye dönerek Şirketin Tasarımcısı olarak göreve başladı.1999 yılındada Mühendislik tahsilini tamamlayan küçük oğlu Aykut Karataş’ta imalat bölümünde görevine başladı.Bu üçlü kısa sürede kurucu baba Hüsnü Karataş’ın hedefini gerçekleştirmekle kalmadı bugün eğitimli personeli ve en son teknolojik makina parkuru ile Antalyanın ve Çevre illerin Hazır Mutfak konusundaki ihtiyaçlarına karşılık vererek üretimini sürdürmektedir.Şirketin prensipleri ise:
- Kalite:hiçbir şekilde ünvanına leke düşürecek ürünlerin kullanılmaması
- Samimiyet ve Dürüstlük: Müşterinin her konuda aydınlatılması(seçmiş olduğu ürünün artı ve eksileri) .Alınterine saygılı olmak.
- Tasarım: en kullanışlı ve dekoratif projeyi yaratmak
- Kontrol: imalatın en mükemmel düzeyde kalması
- Fiyat: Tek elden = en iyi kalite en uygun Fiyat.İthalat-İmalat-Satış-Montaj.Hepsini kendi bünyemizde çözüyoruz.Seri üretim artı avantaj sağlıyor.
- Servis ve sonrası: Müşteri memnuniyeti en iyi reklamdır.
- Hizmet:önder olmak .önder kalmak.önderliği kayıbetmemek

Şirketin hedefi:
- Kurucusu merhum babamız HÜSNÜ KARATAŞ’A sana layık olacağız

Copyright © Karpaz 2008